Going Nowhere - The Kryng

Ze gaan helemaal nergens naartoe. Dit Drentse trio vindt het wel allemaal best in hun eigen provincie. Alleen in de liefde wil het niet zo lukken. Daar gaan de meeste liedjes van The Kryng over. Vorig jaar verscheen er reeds een prima single op het Groningse Kogar Records, voor een hele lp is men nog een keer de provinciegrens over gegaan en uitgekomen bij het Italiaanse Teen Sound Records. Ze komen ze tenminste toch nog ergens. Daarnaast heeft een zekere Tim Warren zich er ook mee bemoeid. De man achter het vermaarde Crypt Records en samensteller van de Back From The Grave lp's heeft de mastering op zich genomen. Qua garagecredibility zit je dan helemaal goed. Het verbaast daarom niet dat het sixtiesgehalte op Going Nowhere erg hoog ligt. Garagerock, Nederbeat en zelfs The Byrds dringen om voorrang. Het is het trio allemaal even lief. Wil het even niet vlotten dan worden er een paar powerpopriffjes losgelaten om alles weer in goede banen te leiden. Een echte favoriet is lastig te vinden op Going Nowhere. De twaalf liedjes doen nauwelijks voor elkaar onder. Ik word er waarachtig bijna enthousiast van. Opdat de heren nog lang ongelukkig mogen blijven in de liefde.

 

Oor: Baby, What You Want - The Kryng

Dinsdag 29 Augustus 2017 at 1:26 pm Geen reacties

Negative Boogie - David Nance

De discografie van David Nance is nog chaotischer dan zijn platen. Hij heeft de nodige cassettes en CDr's uitgebracht, maar ook nog wat op vinyl. Er valt weinig lijn in te ontdekken. Eigenlijk mag worden gesteld dat de heer Nance maar een beetje in de marge aan het rommelen was. Of het een goddelijke interventie is geweest blijft onduidelijk, maar dat direct uitsluiten mogen we niet. Daarvoor maakt Negative Boogie te veel indruk. Op een gegeven moment heeft David Nance een streep onder het verleden gezet en besloten om simpelweg een mooie plaat te maken. Het is even zoeken, maar er is wel degelijk een rode draad te ontdekken op Negative Boogie. De plaat is een queeste door country, blues, garagerock, psychedelica en klinkt alsof de gebruikte instrumenten minstens 40 jaar oud zijn. Nance moet gedacht hebben dat een gitaar een prachtinstrument is, maar dat het nog veel leuker is om met dat instrument zoveel mogelijk uit de bocht te laten vliegen. Daar heeft hij tijd genoeg voor gehad, want hij komt weliswaar uit een klein dorpje uit Nebraska, maar alras was hij te vinden in de dichtsbijzijnde grote stad: Omaha. Daar probeerde hij zoveel mogelijk op te treden en werd door de jongens van Brimstone Howl op sleeptouw genomen. Ieder liedje op Negative Boogie klinkt alsof het eerst flink is afgeranseld, voordat het volle glorie is opgenomen. Zijn boogie mag dan negatief zijn, de vibes op deze plaat zijn alleen maar positief.

 

Oor: Negative Boogie - David Nance

Vrijdag 25 Augustus 2017 at 12:37 pm Geen reacties

Songs About People You Hate - Sick Thoughts

Je zou op z'n minst een triple lp verwachten als Drew Owen - het revoltante brein achter Sick Thoughts -  een plaat opneemt met liedjes over mensen die hij haat. Owen is echter puur punk, dus hij heeft het bij één zwarte schijf van vinyl gelaten. Op 45 toeren knallen 14 liedjes vol afkeer, haat en frustratie voorbij. Owen ontpopt zich als een gedegenereerde haatmachine. Maar als we goed luisteren naar de heer Owen - en ik raad iedereen aan om dat vooral te doen - horen we dat de liedjes niet zozeer gaan over mensen waar hij weinig sympathie voor op kan brengen, maar over mensen die wij als luisteraar zouden moeten haten. Songs About People You Hate mag als het eerste hoorcollege worden beschouwd van universitair docent Owen, waarin hij op vakkundige wijze uiteenzet waarom wij bepaalde mensen simpelweg zouden moeten haten. Zonder enige terughoudendheid laat Owen 14 ziekelijke garagepunkstoempers in ieders gezicht exploderen. Hij lijkt klaar om te promoveren tot hoogleraar, al laat de reactie van Owen bij zo'n terloopse opmerking zich raden. Songs About People You Hate begint niet voor niets met het lied I'm Going Nowhere & I Don't Care. Zo is het maar net.

 

Oor: Songs About People You Hate - Sick Thoughts

Dinsdag 22 Augustus 2017 at 11:25 pm Geen reacties

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed