Top 100 van nul nul. Nummer 86 t/m 90

--> Vrijdag 04 December 2009 at 5:18 pm

Nummer 86: JJ72 - JJ72 (2000)

In tegenstelling tot de heersende consensus vind ik het begin van het decennium muzikaal gezien veel minder interessant dan de tweede helft van het decennium. Dit debuut van JJ72 is echter een plaat die me nog steeds lief is. Best vreemd aangezien een zanger met een hoge stem mij meestal de kriebels geeft en de combinatie van Joy Division, Placebo en Nirvana nou niet bepaald de originaliteitsprijs wint.


Nummer 87: Source Tags & Codes - ...And You Will Know Us By The Trail Of Dead (2002)

Pitchfork was lyrisch over deze plaat. Die site weet wat overdrijven is. Lees maar: "Source Tags & Codes will take you in, rip you to shreds, piece you together, lick your wounds clean, and send you back into the world with a concurrent sense of loss and hope. And you will never, ever be the same." Zo goed is de plaat nou ook weer niet, maar wel goed genoeg voor deze top 100. Inclusief een van mijn favoriete nummers van het decennium: Relative Ways.


Nummer 88: XTRMNTR - Primal Scream (2000)

Primal Scream verkent op XTRMNTR de grenzen tussen elektronica en punk en haalt en passant een hele rits bekenden van stal die mee mogen doen. Of mag Primal Scream meedoen met die bekenden? De grote namen op deze plaat zijn Bernard Sumner, Kevin Shields en de Chemical Brothers. Achteraf mag de plaat beschouwd worden als vingeroefening voor de volgende plaat die nog veel meer indruk maakt.


Nummer 89: Your Favorite Position Is On Your Knees - Reverend Beat-Man And The Church Of Herpes (2006)

Wat krijg je als je twee totaal verschillende stijlen met elkaar mixt? In dit geval een mix van de Gospel Rock 'n Roll van Reverend Beat-Man met de Industrial van Herpes-ö-Deluxe. Deze twee Zwitserse uitersten voeren een rituele paringsdans op met als resultaat de geboorte van het prachtige bastaardkind genaamd Your Favorite Position Is on Your Knees. Reverend Beat-Man weet de luisteraar op deze plaat van het begin tot het einde te verontrusten en op de spaarzame momenten dat hij meent ons niet met zijn boodschap te moeten verblijden neemt de band het over met lome en zwaar aangezette ritmes.


Nummer 90: Afro Finger And Gel - Mu (2003)

Hij komt oorspronkelijk uit Baltimore en zij uit Japan. Hij maakt de beats en plamuurt de hele plaat vol met elektronica en zij kirt en gilt in gebroken engels. Samen wonen ze in Sheffield en noemen zich Mu. Techno weet mij nauwelijks te boeien, maar Afro Finger And Gel is het tegenovergestelde van geestdodende en zielloze techno.


Geen reacties

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed