The Hex Dispensers + Vegas Kings @ Vera

--> Vrijdag 07 Mei 2010 at 10:27 am

In 2008 maakte The Hex Dispensers al indruk tijdens het concert in Vera. Een plaat en twee jaar verder deed de uit Austin, Texas afkomstige band het nog eens dunnetjes over. Dit keer was er voldoende songmateriaal aanwezig om een heel concert te vullen zonder dat er nummers tweemaal gespeeld hoefden te worden om de honger van het aanwezig publiek te stillen. Nadat de Vegas Kings als opwarmertje mocht fungeren en met standaard bulldozerrock en een verrassend sterke cover van The Scientists op de proppen kwam, was het eindelijk de beurt aan The Hex Dispensers. De band liet niets aan toeval over en wist vanaf het eerste nummer keer op keer de zenuwen van garagerock en punk bloot te leggen. Toen Alex Cuervo een poging tot een ballad deed, deed dit even de wenkbrauwen fronsen, maar zelfs dit beheerste de band. De Texanen maakten alle hooggespannen verwachtingen naar aanleiding van het vorige concert en twee klasseplaten volledig waar. The Hex Dispensers mag je gewoonweg niet missen.

Gebruikte Tags: ,

twee reacties

Nou JJ, overdrijf je nou niet een beetje? Garagerock, dat noemen ze veel tegenwoordig, dus dat zal wel...Maar Punk was het toch echt niet!!! Eigenlijk bestaat punk toch niet meer?? Was ooit eens, in de jaren 70, en was mooie tijd!
Maar punk, dat ging ook over iets, dat was woede en anarchie en dat mis ik ten enenmale bij deze band... Maar leuk was het zeker! Punk, dat is niet alleen maar drie accoorden kunnen spelen toch? Punk, dat is ook tijdgebonden, of misschien niet, maar bij Hex D. merk ik toch weinig woede en meer Gig....Is niks mis mee, maar je moet geen zaken door elkaar gaan halen...! Zo hebben de Sex Pistols nooit wat met punk te maken gehad, hoewel ze wel de naam hadden. Bij punkconcerten destijds durfde die Johnny R. niet eens te verschijnen :-) Maar ik ben oude zak, jazeker! Nostalgie, ach hoe mooi was het leven en hoe slecht is het nu :-) State control and Rock and Roll, are run by clever men.....Was it ever different?

Bertus, Ramones kende ook weinig woede, maar was ontegenzeggelijk een punkband. The Hex Dispensers past in die traditie en inderdaad niet in die van de Engelse punk waar jij aan refereert.

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed