LP - Acid Baby Jesus

--> Maandag 21 November 2011 at 10:22 am

Griekenland mag dan tegenwoordig in het verdomhoekje zitten, ik heb dat land nog altijd hoog zitten. Een rijke geschiedenis, toffe goden en in 2004 uit het niets met afbraakvoetbal gewoon Europees kampioen worden. Petje af voor die Grieken. Alleen op muzikaal gebied wil het nog niet erg vlotten. Een blik op mijn platencollectie doet vermoeden dat ik geen enkele plaat van een Griekse band in huis heb. En noem eens 10 Griekse bands die internationaal aan de weg timmeren. Sta maar op Griekse muziekfreaks, want mij lukt het niet. Ik kom niet verder dan Rotting Christ. Met Acid Baby Jesus komt daar een beetje verandering in. Deze garagerockers klinken als een nog verder in lsd ondergedompelde en zwaar gemuteerde versie van Black Lips. Poseidonese psychedelica met gekartelde garagepopranden en ondertussen alle kanten op zwabberen. Een rechte koers is nauwelijks te ontdekken op LP. Zelfs niet met de titel van de plaat, want de cd-versie van LP heet ook LP. De donkere kant van Acid Baby Jesus heeft een licht overwicht zonder dat de plaat somber genoemd kan worden. Hier kan er geluisterd worden naar de plaat, hoewel "ervaren" een beter passende term is.

Gebruikte Tags:

vijf reacties

Keep Shelly In Athens timmert ook aardig aan de weg
Peter Meeuwsen (E-mail ) - 21-11-’11 12:45

Nog 8 te gaan...

Wat enorm suf van me. Ik heb zaterdag een lp gekocht van The Sound Explosion. Garagerockband uit... Athene. Als verzachtende omstandigheid kan ik wel aandragen dat de plaat nog in een plastictasje naast de platenspeler stond toen ik dit stukje tikte.

Athens, Athens, komt daar niet een bandje R.E.M. vandaan? ;-)
en hebben wij een aantal jaar geleden op Eurosonic niet een Griekse metalband met vrouwelijke lawaaiboei gezien waarbij Huize De Beurs leeg liep?

Fusto, ja inderdaad. Universe 217, maar van de bandleden mocht het geen metal genoemd worden trouwens...

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed