April 2005

Vrijdag 29 april 2005: Nieuwe aankopen:

Het gaat weer redelijk hard ondanks mijn aangekondigde poging iets minder cd's aan te schaffen. Vorige week 4 en deze week weer 2, nl. de nieuwe cd van The Ponys (volgende week post ik er een recensie over) en My Aim Is True van Elvis Costello.
Het weekend zal in het teken van Vera staan. Eerst op zaterdag de lekkere reggae van Dub Inferno op me in laten werken (plus de nodige biertjes) en de volgende avond een concert van Eastern Lane ziek in bed liggen.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Maandag 25 april 2005: Bowie op zolder:

Soms vind je wel eens wat leuks op zolder.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Vrijdag 22 april 2005: Nog 1x Platenworm:

Vanmiddag nog 1x heerlijk kunnen browsen bij de Platenworm. Ondanks de 50% korting heb ik mij kunnen beperken tot 4 cd's aangezien het meeste lekkers al lang en breed voor mij neus was weggekaapt. Een verzamelaar van Otis Redding, de debuutplaat van Elysian Fields, Short-Staffed at the Gene Pool van Ruby en Message From The King van Prince Far I. Gelukkig houdt Platenworm er niet helemaal mee op. Het blijft een internetwinkel en vanaf juni is de toko 1x per week open op een andere lokatie, ben even vergeten waar precies. Hopelijk blijft de haast legendarische status van deze platenzaak daarmee intakt. Morgen de laatste dag in de huidige vorm.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Woensdag 20 april 2005: Zielig en erg sneu?:

Of dit zielig en erg sneu is of iets anders mag je voor jezelf uitmaken. Het levert in ieder geval wel de gewenste publiciteit op.

Unrated
Reacties (4) | Trackback (0)Vrijdag 15 april 2005: Muzikant vs. Recensent:

Hier een vermakelijk stukje muzikant vs. recensent.

Verder heb ik deze week de single in huis gekregen van de al zo vaak door mij genoemde Catholic Boys op het No Fucking Chance Records label.

Unrated
1 Reactie | Trackback (0)Donderdag 14 april 2005: Get Behind Me Satan:

Begin juni komt de nieuwe plaat van The White Stripes uit. Meer details vind je hier. De tracklist ziet er als volgt uit:
01 Blue Orchid
02 The Nurse
03 My Doorbell
04 Forever For Her (Is Over For Me)
05 Little Ghost
06 The Denial Twist
07 White Moon
08 Instinct Blues
09 Passive Manipulation
10 Take, Take, Take
11 As Ugly As I Seem
12 Red Rain
13 I'm Lonely (But I Ain't That Lonely Yet)

Wellicht nog belangrijker is het feit dat Grunnen's leukste band The Gravediggers al weer een tijdje bij elkaar zijn en dat ze zelfs een website hebben met een te downloaden mp3.

Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)Dinsdag 12 april 2005: Tien vragen voor... Bodek Pezda van Agressiva 69:

Vandaag introduceer ik een nieuw onderdeel van Planet Trash. "Tien vragen voor... [naam muzikant]". Het spits wordt afgebeten door Bodek Pezda van Agressiva 69 uit Polen. Aggresiva 69 is een Industrial/Techno band die een paar jaar geleden veel indruk op me gemaakt heeft tijdens hun optreden op Eurosonic.
De tien vragen zijn:

Laatst bezochte concert?
Agressiva 69 in Glogow, Polen een paar maanden geleden. We hebben ons toen prima vermaakt in een uitverkocht huis en gaven een goed concert. Eigenlijk wilde ik naar het enige concert in Polen van Dead Can Dance, maar helaas was dat al uitverkocht.

Laatst beluisterde plaat?
Het remix-album Blemish van David Sylvian en ook nog een paar nummers van het nieuwe album van Nine Inch Nails.

Je favoriete plaat?
VIVISectVI van Skinny Puppy en Mezzanine van Massive Attack.

Beste concert dat je hebt gezien?
Nine Inch Nails in Wenen in 1994. Dat was een te gekke tijd voor ons.

Nieuwe band die je helemaal te gek vindt?
Soulwax. Ik heb er alleen een single van maar die klinkt fantastisch!

Je favoriete zaal om op te treden?
De Spodek Hal in Katowice (Polen). We hebben daar eens als voorprogramma van de Prodigy gestaan voor 10.000 mensen.

Met welke muzikant zou je een keer willen samenwerken?
Op dit moment werken we voor ons nieuwe album samen met Martin Atkins. Hierna zou ik willen werken met Alan Wilder (ex-Depeche Mode, Recoil) en ex-Curve vocaliste Toni Halliday.

Welk nummer zou je willen coveren?
Een Frank Sinatra nummer en dan geheel op onze wijze.

Waarom moet men jouw plaat kopen?
Omdat we in dit genre niet alleen van onschatbare waarde zijn maar tevens de meest waanzinnige band uit Polen.

Is er verder nog iets wat je wilt delen met de lieve lezers van Planet Trash?
We willen graag weer in Nederland spelen. Iedereen die ons wil boeken kan ons mailen. (red. mail naar: planettrash@hotmail.com en ik zorg dat je mail bij Bodek komt)

Unrated
Reageer | Trackback (0)Maandag 11 april 2005: Sometimes You Hear Through Someone Else - Cranebuilders:

Sometimes You Hear Through Someone Else - Cranebuilders Ik houd er niet van als een platenrecensies vol staat met directe verwijzingen naar andere bands. In het geval van de Cranebuilders kan ik er echter niet omheen. Al de vijf leden van deze band uit Liverpool moeten fan zijn van The Velvet Underground. Zelfs de stem van zanger Tommy Roberts heeft op mij dezelfde geruststellende werking als de stem van Lou Reed.

Toch proberen de Cranebuilders geen kopie te zijn van The Velvet Underground. Daarvoor is de muziek te indie. In die Indiehoek, moet een melodisch hokje zijn waar met een beetje goede wil de Cranebuilders inpassen.

Sometimes You Hear Through Someone Else is een groeiplaat waar verdriet, verval en spleen hand in hand gaan. De melancholische nummers zorgen voor een donkere atmosfeer, maar de luisteraar wordt niet alleen maar meegesleurd naar beneden, er blijft voldoende ruimte over voor hoop op betere tijden. Sometimes You Hear Through Someone Else is als een smeulend vuur. Het wordt pas opgemerkt als het al te laat is.

Het album is vorige maand uitgekomen op Skinny Dog Records in de U.K. Helaas is er nog altijd geen distributeur gevonden voor het Europese vasteland en zal het nog even duren voordat de cd hier in de winkels ligt. Wacht daar niet op. Gewoon bestellen in Engeland.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zaterdag 9 april 2005: Afrobeat:

Hier is een artikel te vinden van Joe Tangari over Afrobeat.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Vrijdag 8 april 2005: Nieuwe waar:

Ondanks mijn voornemen het iets rustiger aan te doen heb ik deze week toch weer drie nieuwe cd's in huis gehaald waaronder de debuutplaat van de Cranebuilders getiteld Sometimes You Hear Through Someone Else. Een soort van "Velvet Underground goes Indie" is mijn allereerste indruk. Eerst maar goed luisteren. In de loop van komende week zal ik er een recensie over schrijven. Stay tuned! Verder nog een cd van Pavement en de "nieuwe" driedubbele Nick Cave. Dat zijn dus in totaal eigenlijk 5 cd's. Genoeg te luisteren voorlopig...

Unrated
Reacties (2) | Trackback (0)Dinsdag 5 april 2005: Freeloaden maar:

Klik hier om een recent concert van Nine Inch Nails te downloaden.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zondag 3 april 2005: Everything Zen:

Everything Zen Het is even stil geweest, want ik heb een leuk nieuw speelgoedje in de vorm van de Creative Zen Touch en dat ding houdt mij nogal bezig. Niet alleen met het uploaden van muziek, maar ook met de vraag hoe de bestanden te organiseren. Het is namelijk wel de bedoeling dat bij ieder nummer het genre wordt ingevuld. Klinkt simpel, maar ik kan dus niet slapen want in welk genre breng ik bijvoorbeeld helden zoals Nick Cave, Lou Reed en David Bowie onder? Ik heb voorlopig maar gekozen om alles chronologisch in te delen. Hopelijk slaap ik vannacht iets beter.

Verder lekker ge-ebayed en 20 jaar na dato het boek David Bowie. The Concert Tapes van de veel te vroeg overleden Pimm Jal de la Parra op de Ikeasalontafel kunnen leggen met in de cd-speler de compilatie cd van Nicole Blommers. Nicole bedankt!

Unrated
1 Reactie | Trackback (0)


Gebruikte Tags: ,

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed