Juni 2005

onderdag 30 juni: Metropolis 2005:

Het heeft er nu toch alle schijn van dat ik het Metropolisfestival in Rotterdam met een bezoekje ga vereren. Het programma is in ieder geval zeer de moeite waard. Een plan de campagne ligt ook al klaar. Over het algemeen mis ik zeker de helft van de bands die ik op een festival wil zien. Dus voor wat het waard is, een lijstje met bands die ik uit ga checken zondag 3 juli:

13:00 - 13:40 > Brakes [UK] REP TENT
13:45 - 14:25 > Rilo Kiley [US] HOOFDPODIUM
14:40 - 15:25 > Secret Machines [US] HOOFDPODIUM
16:10 - 17:00 > Black Mountain [CAN] VWP TENT
16:40 - 17:35 > The Dears [CAN] HOOFDPODIUM
17:30 - 18:20 > The Ponys [US] VWP TENT
18:50 - 19:40 > The Rogers Sisters [US] VWP TENT
of
18:50 - 19:45 > Mando Diao [S] HOOFDPODIUM
20:10 - 21:00 > Death from Above 1979 [CAN] VWP TENT


Unrated
Reageer | Trackback (0)Maandag 27 juni: Elvis Costello @ De Oosterpoort:

Maar liefst 32 euro's en 50 centen moesten er betaald worden om Elvis Costello te mogen aanschouwen afgelopen zaterdag in De Oosterpoort. Iedere euro daarvan was goed besteed, want niet alleen speelde de man maar liefst 2 uur en 45 minuten, hij bracht alle nummers met verve. Tijdens de eerste nummers werd door zowel de band als de geluidsman gezocht naar het juiste evenwicht. Toen dat evenwicht eenmaal gevonden was kon niets een memorabel concert meer in de weg staan. Een verademing was het feit dat bij de meest stille momenten het publiek ademloos luisterde en geen enkel geluid voortbracht. Werkelijk iedere aanwezige hing aan de lippen van Elvis Costello en zijn Imposters. Schijnbaar moeteloos wist Costello van het ene muziekgenre naar het andere te switchen om het hetzelfde speelse gemak weer terug te gaan. Van jazz tot rock, van ska tot country. Elvis Costello deed het allemaal. Bloemen voor die man!

Unrated
Reacties (3) | Trackback (0)Zondag 26 juni: The Ponys @ Vera:

Afgelopen vrijdag was het de tweede maal deze week dat ik een nacht doorbracht in een erg warme concertzaal. Voorprogramma Vladimir maakt muziek die wel past bij zulke nachten. Loom en mooi, maar na verloop van tijd gaat het gebrek aan podiumpresentatie en de monotonie toch tegenstaan. Heel anders gaat het eraan toe bij de band waar het allemaal om te doen was deze nacht. The Ponys! Gaven ze vorig jaar al een prachtoptreden in Vera, de tweede keer was nog lekkerder. Catchy gitaarriffjes en nummers met een kop en een staart. Voor mij is The Ponys de band die de ultieme crossover maakt tussen garagerock en new wave. Na 2 toegiften was het weer gedaan. Gelukkig zie ik ze volgende week weer in Rotterdam tijdens het Metropolisfestival. Can't wait!

Unrated
Reageer | Trackback (0)Vrijdag 24 juni: Local Heroes @ Paradiso:

Nadeel van een woonplaats waar op muzikaal gebied veel te beleven is, is dat er weinig reden is om de trein te pakken naar de verre randstad als daar eens wat leuks speelt. Zo was ik al jaren niet meer in Paradiso geweest. Wat an sich wel een beschamende constatering kan worden genoemd voor een muziekliefhebber. Woensdag de knoop doorgehakt en onder mijn Groningse steen vandaan gekropen en in de trein gestapt naar de hoofdstad voor het aanschouwen van wat Neerlandsch talent. Het door LiveXS georganiseerde Local Heroes Late Night at Paradiso (of zoiets) leverde deze warme nacht drie bands op. De tussen de wat lauwe americana van Polgate en Keane-achtige pop van Parachute geprogrammeerde File Under Shane stak er met kop en schouders bovenuit. Zag ik File Under Shane vorige maand in een kroeg al een aardige set spelen, in Paradiso was een grote groei in korte tijd te ontdekken. Het duo was goed op elkaar ingespeeld en speelde enkele nieuwe nummers. Hopelijk is Fabchannel een beetje rap met het online zetten van dit optreden. Zanger Shane wist mij na afloop te vertellen dat er volgende week begonnen wordt met de opnames van een tweede demo cd. Iets om naar uit te kijken.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zondag 19 juni: Nieuwe Tool?:

Het lijkt er zowaar op dat er een nieuwe cd van Tool in de maak is. Of moeten we dit anders interpreteren?

Unrated
Reageer | Trackback (0)Dinsdag 14 juni: 18 maanden:

Achttien maanden, achttien nummers. De soundtrack van een heel leven dusver.

- One Love/People Get Ready - Bob Marley & The Wailers
- Blue Train - John Coltrane
- Just Idleness - Cranebuilders
- Both Ends Burning - Roxy Music
- The Hardest Button To Button - The White Stripes
- Blitzkrieg Bop - The Ramones
- Let Your Earth Quake, Baby - The Thermals
- Take Me Out - Franz Ferdinand
- Hallo Spaceboy - David Bowie
- Mr. Boombastic - Shaggy
- Soul Rebel - Gladiators
- African Roots - Johnny Clarke
- Bang Bang Bang - Femi Kuti
- Drop It Like It's Hot - Snoop Dogg
- Let's Get Fucked Up - The Cramps
- Coconut - Quit Your Dayjob
- Kommanda - Mediengruppe Telekommander
- Pull Up The People - M.I.A.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Maandag 13 juni: Get Behind Me Satan - The White Stripes:

Get Behind Me Satan - The White Stripes. Anders. Dat is mijn eerste indruk van de vijfde plaat van The White Stripes. De prominente plaats die de gitaar inneemt op de voorgaande platen is ingeruild voor de piano en zelfs marimba (!). Het recht toe recht aan drummen van Meg is ook veranderd, meer subtieler en ingetogen.

Meer van hetzelfde is de manier van werken. Dertien nummers opgenomen in tien dagen en toch ook een paar gitaarnummers, dit keer echter ter afwisseling.

Helemaal zeker ben ik niet van deze plaat. Mijn favoriete White Stripes platen blijven De Stijl en Elephant. Platen die meteen op me inwerkten en dat nu nog steeds doen. Sterker nog, ik ontdek regelmatig nieuwe dingen op deze twee platen. Grote pre van Get Behind Me Satan is dat er in ieder geval ook genoeg nieuws te ontdekken valt, maar het zal (nog) niet dezelfde impact op me hebben als genoemde twee platen.

Toch mooi dat The White Stripes gewoon hun eigen gang gaan, andere muzikale paden betreden en zich schijnbaar niets aantrekken van hun omgeving.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zaterdag 11 juni: Satan:

Gisteren viel dan eindelijk de nieuw witte strepen plaat op de deurmat. Anders, is mijn eerste indruk, meer weet ik er nu niet over te zeggen, moet er wat vaker naar luisteren. Aangezien trash junior deze week de stapel met nieuwe cd's omvertrok en meteen daarmee de mooie Ikea schemerlamp naar de verdommenis heeft geholpen ben ik alle aankopen van dit jaar eens doorgelopen. De teller is blijven staan op 43 cd's en een singletje. Best wel veel voor iemand die had voorgenomen eens wat minder te kopen en wat meer te luisteren...

Unrated
Reageer | Trackback (0)Dinsdag 7 juni: Roots Reggae:

Geen idee of er reggaeliefhebbers naar Planet Trash surfen, maar voor het geval dat... op de luisterpaal van VPRO's 3VOOR12 staan 2 hele lekkere roots reggae plaatjes van oudgedienden Ranking Joe en Michael Rose. Vooral de eerste is een aanrader wat mij betreft.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Zondag 5 juni: Postpunk:

Op Cut Up is een recensie verschenen van het boek van Simon Reynolds getiteld Rip It Up and Start Again: Post Punk 1978-1984.

Unrated
Reageer | Trackback (0)Donderdag 2 juni: Nieuw werk van The Drones:

The Drones met op de voorgrond de goddelijke bassiste Fiona Kitschin Op Grunnen Rocks las ik gisteren dat het tweede album van The Drones al een tijdje uit is. Helaas alleen nog verkrijgbaar in Australie en niet in de rest van de wereld. Geen idee wanneer de plaat hier uitkomt. Probleem is dat de plaat wel te bestellen is via de platenmaatschappij van The Drones, maar dat gaat op zeer omslachtige wijze. Ik gok er maar op dat de plaat eerder in Nederland uit is dan dat de platenmaatschappij in Australie een eventuele betaling en verzending van de cd verwerkt heeft. Iemand enig idee wanneer deze plaat hier uitkomt? Zal er maar een mailtje richting In-Fidelity Recordings over een eventuele planning van een internationale release. Ondertussen zijn een paar nummers van The Drones en nog veel meer te besluisteren via Grunnen Rocks Radio.

Unrated
Reageer | Trackback (0)


Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed