Juni 2007

Zondag 10 juni: Vakantie!:

CatalonieUnrated
ReageerDonderdag 7 juni: Toeval?:

These Streets - Paolo Nutini Guts Of Steel - Brimstone Howl

Unrated
Reacties (2)Woensdag 6 juni: Yellow Era - Outsmarted:

Yellow Era - Outsmarted Wat een leuke new wave bandje, dat Outsmarted. Het trio heeft zich zo rond de kerstdagen opgesloten in een verlaten restaurant in the middle of nowhere om de eerste full length op te nemen. New wave uit de tijd dat de term post-punk nog moest worden geboren. De eerste nummers op Yellow Era staan als een huis, maar daarna gaat het mis, en goed ook.

Nummertje zes is een misplaatste, in het Frans gezongen, mierzoette ballade. Vanaf dat moment lijkt Outsmarted de weg volledig kwijt te zijn. Na de het Franse nummer volgt Everest waarin een bombastische Coldplay imitatie wordt weggegeven. Het plezier dat de eerste nummers gaven is door de band volledig de kop ingedrukt. De electrorocknummers die volgen zijn te tam om indruk te maken en de plaat eindigt vervolgens met wat slappe britpopnummers, terwijl met Sold Out Whorehouse een sneue poging wordt ondernomen een U2 lied te schrijven. Outsmarted zet vele maskers op en lijkt bang om zijn ware gezicht te moeten laten zien. Als gevolg hiervan slingert Yellow Era alle kanten op. De volgende keer a.u.b. zonder maskers op pad gaan.

1 vote
ReageerZaterdag 2 juni: Death Metal In Jerusalem - Libyan Hit Squad:

Death Metal In Jerusalem - Libyan Hit Squad Gewaagd en niet erg origineel. Libyan Hit Squad begint hun ep Death Metal In Jerusalem met een cover van The Sonics, The Witch. Gewaagd omdat niet veel bands die dit klassieke nummer coveren ook maar in de buurt komen van het origineel. Niet erg origineel omdat er veel bands zijn die een poging hebben gewaagd. Libyan Hit Squad slaagt met vlag en wimpel om een bezielende versie van The Witch op het vinyl te krijgen. Nog drie nummers te gaan.

Straight Edge Punk maakt duidelijk dat er niet gefuckt kan worden met LHS, dit is punk zoals de punkgod het ooit bedoeld heeft. De b-kant opent met Mirror Ball. Prima riff en dito furie. laat maar komen dat laatste nummer! Dat laatste nummer, Sickness, gaat letterlijk verder waar Mirror Ball is geeindigd. In vier nummers legt Libyan Hit Squad de essentie bloot van een goede punkplaat, die dus ook gewoon in 2007 gemaakt kan worden. De ep is op zowel vinyl als cd verkrijgbaar. LHS uit Florida gaat dit jaar nog de studio in om een ep op te nemen met Steve Albini, waarna ook nog eens de opnames staan gepland voor het full length debuut. Hit me.

Unrated
Reageer

Gebruikte Tags: ,

Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed