Maart 2007

Zaterdag 31 maart Twisted Trees - Underground Railroad:

Twisted Trees - Underground Railroad We zetten de klok voor het gemak ongeveer 25 jaar terug en denken aan de noise-errupties van Sonic Youth en combineren dat met de intensiteit van hardcore uit die tijd. Die combinatie karakteriseert het geluid op Twisted Trees. Verwacht echter geen belegen Amerikaanse band die opnieuw het wiel probeert uit te vinden, maar twee jongens en een meisje uit Parijs. Nou kan je veel van Parijs zeggen, maar niet dat het het centrum is van de noiserock. Het meest interessante dat ik ken uit Parijs is Mano Negra en verder associeer ik deze prachtige stad op muzikaal gebied vooral met de semi-intellectuele dance à la Air. Niet echt mijn kopje thee dus.

Wat Underground Railroad laat horen is veelbelovend. Goed, de ideeën zijn eerder al eens volledig uitgewerkt, dus de jongelui moeten rap op zoek gaan naar een eigen gezicht. Grote voorbeeld Sonic Youth wordt niet alleen muzikaal gevolgd, maar ook de nummers die de jongedame meezingt klinkt alsof Kim Gordon even is overgevlogen vanuit New York om een nummer in te zingen. Da's niet alleen een compliment, maar ook Underground Railroad's grootste valkuil. Mocht die valkuil ontweken worden dan kunnen deze Fransen in de toekomst nog voor mooie sonische uitbarstingen zorgen. Ik heb er alle vertrouwen in.

Unrated
ReageerWoensdag 28 maart Manners, Manners - The Midways:

Manners, Manners - The Midways Ik heb altijd gedacht dat The Midways afkomstig is uit Frankrijk. Helemaal mis natuurlijk, want de band komt uit Canada. Daar spreken ze in sommige delen ook Frans, dus wellicht dat een verkapt Frans accent mij ooit eens op het verkeerde been heeft gezet. Soi.

Over deze tweede cd van The Midways hoeft niet veel te worden uitgeweid. Er staan namelijk geen verrassingen op Manners, Manners. De meest voor de hand liggende vergelijking is er een met de gelijktijdig en op het zelfde label (Screaming Apple) verschenen plaat van Dee Rangers. De oplettende planettrasher weet dan dat de steekwoorden "The Sonics", "orgel" en "het ontbreken van de oerkreet" zijn. Dee Rangers speelt net iets strakker en laat iets meer variatie toe dan The Midways en geniet vooral vanwege het laatste de voorkeur, maar een werkelijk groot niveauverschil tussen beide platen is niet aanwezig. The Midways scoort met Manners, Manners een ruime voldoende, maar draagt niet bij aan een verdere opwarming van de aarde. Een geruststellende gedachte voor Al Gore en consorten, maar op een andere planeet willen we graag het vuur wat verder opgestookt zien.

Unrated
ReageerDinsdag 27 maart Dangerous Game - Mary Weiss:

Dangerous Game - Mary Weiss Normaal gesproken val ik voor de bassiste of de zangeres van een band. Voorbeelden genoeg, ik zal u er niet mee vermoeien. Ondertussen raak ik op de leeftijd dat er regelmatig kan worden gezegd dat de jongedame in kwestie mijn dochter had kunnen zijn. Een bijzonder confronterende opmerking kan ik u verzekeren. Nu zijn de rollen even helemaal omgedraaid. De aantrekkingskracht die van deze vrouw uitgaat is namelijk enorm en dat dankzij haar prachtige, treurige stem. De dame die een diepgaande en blijvende indruk weet achter te laten betreft Mary Weiss en ze had met gemak mijn moeder kunnen zijn. De laatste keer dat ze een plaat opnam was met de Shangri-Las en da's nog van voor mijn geboorte.

Geen idee wat Mary ertoe heeft gebracht om weer te gaan zingen, maar het resultaat is een fantastische en tijdloze plaat. Dit is voor een groot deel te danken aan backing band Reigning Sound en het songschrijverschap van Greg Oblivian, want hij weet natuurlijk als geen ander wat het is om een goed nummer te schrijven. Op Dangerous Game blijkt de combinatie Mary Weiss en Greg Oblivian's Reigning Sound volledig te zijn geslaagd.

Unrated
ReageerMaandag 26 maart Blue Swedes - Dee Rangers:

Blue Swedes - Dee Rangers Hoe zouden The Sonics geklonken hebben als ze hun platen niet hadden opgenomen met de opnametechniek die in de jaren '60 werd gebruikt maar met de opnametechniek anno 2007? Ongeveer zoals deze plaat van Dee Rangers. Deze Zweden zijn ontegenzeggelijk fan van The Sonics en dan vooral van de poppykant van de legendarische en invloedrijke garagerockband. Helaas beschikt de zanger van Dee Rangers niet over dezelfde oerschreeuw als de zanger van The Sonics en dat mag als een gemis worden beschouwd.

Blue Swedes klinkt als een opgepoetste versie van The Sonics, maar dat gegeven gaat geen moment irriteren. Merkwaardig genoeg zitten bovengenoemde eigenschappen van de plaat een prettige luisterervaring niet in de weg. Daarvoor klinkt het orgeltje te lekker en zijn de refreinen te herkenbaar en aanstekelijk. Dee Rangers doet waar het goed in is. Hoogstand, diepzinnig, origineel en urgent is Blue Swedes geen moment en geen lid van de Dee Rangers zal daar om malen, dus waarom zouden wij dat dan wel doen?

Unrated
ReageerZondag 25 maart Bruised & Satisfied - The Defectors:

Bruised & Satisfied - The Defectors Boehoe, creepy shit van The Defectors. Deze Denen mixen op hun vierde langspeler een ongezonde mix van (horror)punk, new wave en een beetje garagerock. Een fuzzgitaar hier en een orgeltje daar, gecombineerd met de stem van zanger Mort Harder zorgt voor een spooky sfeertje op Bruised & Satisfied.

Het luisteren naar de plaat doet daarom niet zo zeer denken aan een tochtige kelder waar de zombies zich vergrijpen aan bloederige jonge maagden, maar meer aan de soundtrack van een Hollywood horrorfilm waar de jongen na vele avonturen en wederopstandingen uiteindelijk toch heelhuids het meisje weet te redden dat hem vervolgens zijn eeuwige liefde schenkt. Eind goed, al goed en dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Op de tweede helft van de plaat gaat het er wat heftiger aan toe dan op de eerste helft. Precies wat de plaat nodig heeft, want hoewel de plaat van begin tot het einde blijft boeien zijn veel scherpe randjes weggehaald. Een vermakelijke plaat die echter geen blijvende indruk achterlaat, maar waarvan de titel (onbedoeld) de spijker op de kop slaat.

Unrated
ReageerZaterdag 24 maart Return To Cinder - Wooden Tit:

Return To Cinder - Wooden Tit Asheville. Prachtige naam. Een half verlaten stadje dat je tegenkomt in een strip van Blueberry of willekeurig welke westernfilm. Je mag blij zijn als je Asheville levend bereikt en van een wonder spreken als je het heelhuids weet te verlaten. Het kan niet anders of er gebeuren geweldige dingen in Asheville, dat tussen Austin en Portland ligt. Kwa concertzalen en platenwinkels schijnt het daar wel goed te zitten.

Waar concertzalen en kwalitatief goede platenzaken zijn is ook een goede lokale muziekscene. Een leraar Engels speelt een prominente rol in deze scene. Het betreft Don Howland die in The Bassholes heeft gespeeld en nu Wooden Tit met harde hand leidt. Terwijl de bluespunk van Wooden Tit steeds maar doordendert wordt er op de achtergrond vrijwel onverstaanbaar gezongen. Dat is het concept van Return To Cinder. Klinkt eenvoudig, maar Wooden Tit beheerst alle facetten voor een juiste uitvoering waardoor de plaat angstaanjagend en beklemmend overkomt. Geweldig om naar te luisteren, maar of je als ouder je kind met een gerust hart naar de lessen van die ene leraar Engels stuurt is zeer de vraag.

Unrated
ReageerVrijdag 23 maart Tête Malade/Sick In The Head - Les Hatepinks:

Tête Malade/Sick In The Head - Les Hatepinks Allez, daar zijn de coole Fransen van Les Hatepinks uit Marseille. Hun laatste plaat heet Tête Malade/Sick In The Head en ze hebben minder dan negen minuten nodig om flink te scoren op deze planeet. Gedurende deze korte periode komen er zeven nummers langs waarvan de langste maar liefst 1 minuut en 34 seconden klokt. Les Hatepinks staan bekend om hun politieke teksten. Wist je bijvoorbeeld dat het pissen in een zwembad als politieke daad kan worden beschouwd?

Niet alles is politiek natuurlijk, ook een gezonde haat jegens bepaalde soorten pizza's of levensvragen als Should I Kill Myself Or Go Jogging? komen aan bod. Om het hele verhaal te vertellen dient ook gemeld te worden dat de band bepaalde ideeën heeft over de sexuele bevrijding van dieren (Partij voor de Dieren leest u mee?) en dat er zelfs een ballade op deze plaat staat met de titel Your Ass Is A Stereotype. Erg cool dus, die punkers van Les Hatepinks.

1 vote
ReageerDonderdag 22 maart Pop Punk's Not Dead - V/A:

Pop Punk's Not Dead - V/A Eigenlijk moet je er als een blok tegenop zien. Maar liefst 30 nummers van hetzelfde subgenre samengeperst op een cd. Zeker als je niet een werkelijke liefhebber van het genre bent. Nou kan ik best wat poppunk hebben hoor, maar dertig nummers achter elkaar is toch wel veel gevraagd. Toch is het geen straf om deze plaat helemaal uit te zitten. Daar zijn de meeste nummers te catchy voor en nooit langdradig. De dertig bands die een nummer hebben geleverd voor deze verzamelaar komen uit verschillende delen van de wereld. Onder andere uit de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Japan, Engeland, Italië en uiteraard poppunkland nummer één, de Kaaiman Eilanden. Nederland slaat geen slecht figuur, hoewel de nummers van zowel de Travoltas als Bambix wel wat explosiever hadden gemogen.

Pop Punk's Not Dead doet haar titel eer aan, want het subgenre leeft volop. Wie een mooie staalkaart wil hebben van de huidige poppunkscene kan terecht op de site van TKO Records om de cd te bestellen. Een deel van de opbrengsten gaan naar een goed doel, wat dit verkapte reclamepraatje rechtvaardigt. Punk is niet dood en poppunk dus ook niet. Weten we dat ook weer.

Unrated
ReageerDinsdag 20 maart The Weirdness - The Stooges:

The Weirdness - The Stooges Voor een tegenstander van reunies heb ik verdacht veel reunieplaten in mijn kast staan. De platen zijn zonder uitzondering allemaal enkele klassen minder dan de platen die de band in kwestie in het verleden heeft gemaakt. Een gegeven waar je je als fan geestelijk op kan voorbereiden. Laat ik nu fan zijn van The Stooges en me hebben ingesteld op een fikse teleurstelling met betrekking tot deze reunieplaat. De reunieplaat van The Stooges voldoet echter niet aan de zeer laaggespannen verwachtingen.

De heren presteren het namelijk niet om een slap aftreksel van hun vroegere werk te maken, nee het product dat de titel The Weirdness heeft gekregen is van een zeldzaam bedroevend niveau en ronduit wanstaltig te noemen. Iggy Pop heeft de afgelopen jaren op zijn soloplaten al veel zwak werk afgeleverd, maar dat werd gelukkig gecompenseerd door in ieder geval ook een paar sterke nummers op de plaat te zetten. Wat Iggy met de nog in leven zijnde mede-Stooges (bassist Dave Alexander overleed in 1975) op The Weirdness presteert is echter van een weerzinwekkend infantiel niveau. Om je kapot te schamen, zo slecht.

Unrated
ReageerZaterdag 17 maart Monarch Box - Monarch Box:

Monarch Box - Monarch Box Soms raak ik de draad kwijt hoe iemand erbij is gekomen om een plaat op te sturen voor een recensie op Planet Trash. Neem Monarch Box. Deze Amerikaanse band heeft geen platencontract en maak melodieuze en brave, licht-melancholische popliedjes. De band is afkomstig uit Minnesota en hoewel ik er nog nooit ben geweest klinkt dat als een erg saaie staat. Hoe dan ook, de nieuwe drummer is de neef van een vriend van een ouwe internetvriend die ik nog ken van een jaar of tien geleden toen ik nog heftig aan het chatten was op het internet. Niet dat die drummer ook maar één noot speelt op deze cd, maar hij is wel mooi de nieuwe drummer en of ik dan a..u.b. daar iets over wil schrijven. Nou is die ouwe internetvriend een Vietnamveteraan en daar zeg je om verschillende redenen geen nee tegen.

Werkelijk warm word ik niet van deze plaat. Het titelloze album heeft z'n momenten wanneer er heel voorzichtig geexperimenteerd wordt op Invitation To The Gallows of op het Springsteeneske Sidewalk Kings. Mijn advies, als ik dat dan toch moet geven, luidt om de akoestische gitaar maar weg te flikkeren om een kans te maken om een band met ballen te worden, want op een Amerikaanse Coldplaykloon zit niemand te wachten. Hopelijk kan de drummer wat invloed uitoefenen om vaart achter de transformatie naar een band met ballen te zetten. Hij bewijst met zijn band Dead Capitalists in ieder geval het experiment niet te schuwen. Misschien wordt het nog wat met Monarch Box.

Unrated
ReageerVrijdag 16 maart StimulusBlackboxResponse - The Stilettos:

StimulusBlackboxResponse - The Stilettos Op de site van The Stilettos wordt gesuggereerd dat het trio bestaat uit een schrijver van architectuurboeken, een oorlogsveteraan en een ambtenaar van het Ministerie van Justitie. Niet direct een aanbeveling om een plaat op te zetten van zo'n band, maar schijn bedriegt. The Stilettos bestaat al ruim zes jaar en heeft in die periode diverse singles, 10 inches en lp's/cd's gemaakt. Met de derde langspeler StimulusBlackboxResponse lijkt het of de band gevonden heeft waar het al die tijd naar op zoek was. De twaalf nummers klinken allemaal alsof er geen tijd te verliezen is. Dit nummer moet nu worden opgenomen, koste wat het kost.

Deze houding levert scherpe en opgejaagde nummers op die nog het meeste doen denken aan de wijze waarop de nummers van het vorig jaar verschenen album Fix My Brain van The Marked Men de speakers uit knallen. Nou hebben The Stilettos samen gespeeld met The Marked Men, iets wat ze vaker mogen doen want het lijkt of beide bands sindsdien hun beste werk afleveren. De schrijver, soldaat en ambtenaar hebben hun wortels weliswaar op de Veluwe liggen, maar klinken alsof ze alle kleine, zweterige zaaltjes van alle shitholes uit het zuiden van de Verenigde Staten hebben platgespeeld. Goehoed!

Unrated
ReageerDonderdag 15 maart Faster, Cheaper And Better Looking - Chelsea:

Faster, Cheaper And Better Looking - Chelsea Chelsea is altijd een vreemde eend in de (punk)bijt geweest. Als een van de eerste punkbands bracht het toch pas in 1979 haar eerste lp uit. Toen was van de originele line-up alleen zanger Gene October nog over, de rest was vertrokken en richtte Generation X op. Gedurende de jaren '80 verbleef de band in de marge van de muziekindustrie alvorens de band ophield te bestaan. In 1999 volgde een reunie van drie van de Chelsealeden uit 1979 aangevuld met bassist Tony Barber die we zouden kunnen kennen van The Buzzcocks. Pas acht jaar na hun reunie komt Chelsea met nieuwe plaat getiteld Faster, Cheaper And Better Looking.

De eerste vier nummers hakken er behoorlijk in en lijkt een reunie inclusief plaat nog een zeer goed idee. Gene October bijt op tekstueel gebied nog venijnig van zich af, maar slaat op Cosy Family Way de plank behoorlijk mis. Wie zit er te wachten op zijn commentaar op een mislukte relatie? Tot overmaat van ramp gaat het tempo omlaag en volgt met Sliding Down A Stream nog een zeurnummer. Even dreigt een nachtkaarsscenario, maar met deze twee nummers en de overbodige Iggy Popcover waar de plaat mee afsluit, zijn de zwakke plekken in kaart gebracht en blijven er elf nummers over waar je als ouwe punker trots op mag zijn.

Unrated
ReageerDinsdag 13 maart 2000 Micrograms From Home - Dragontears:

2000 Micrograms From Home - Dragontears Dragontears bestaat uit Lorenzo Woodrose (Baby Woodrose) en enkele (ex-)leden van On Trial die namen hebben als The Moody Guru, Fuzz Daddy en The Hobbit. Tussen kerst en oud en nieuw 2005 hebben zij zich teruggetrokken in een studio in Kopenhagen en deze 6 tracks tellende plaat opgenomen. Met een titel als 2000 Micrograms From Home is het zeer aannemelijk dat er naast de muzikanten ook grote hoeveelheden geestverruimende middelen aanwezig waren in de studio. Nou heb ik het hele huis doorzocht om me goed te kunnen voorbereiden op deze plaat, maar helaas was er geen enkele opiaat aanwezig. Om dan zo'n plaat broodnuchter te gaan beoordelen is ook niet eerlijk, dus daarom maar wat biertjes uit de koelkast getrokken en 2000 Micrograms From Home opgezet.

Echt veel met psychedelische muziek heb ik niet, maar na een paar biertjes glijdt deze plaat toch op zeer aangename wijze voorbij. Een luisterervaring met een flinke hoeveelheid wiet achter de kiezen of welke andere drug dan ook zou dus gemakkelijk tot het betreden van tot dusver onbekende dimensies kunnen leiden. Ga gerust je gang, deze inmiddels brave huisvader vindt 2000 Micrograms From Home zo al lekker genoeg.

Unrated
ReageerZondag 11 maart Grinderman - Grinderman:

Grinderman - Grinderman Voor The Birthday Party ben ik te jong. Althans te jong om deze band bewust meegemaakt te hebben. Ik begon de carriere van Nick Cave te volgen bij het uitkomen van zijn eerste soloplaat From Her To Eternity. Die plaat maakte mij meteen fan van de man en de platen die hij daarna maakte waren op een enkeling na allemaal voltreffers. Nick Cave's voorlopige laatste muzikale hoogtepunt was het in 2001 uitgebrachte No More Shall We Part. Daarna volgde het dieptepunt in man's carriere, Nocturama, gevolgd door het vertrek van über-Bad Seed Blixa Bargeld. Dat was direct de laatste keer dat ik Nick Cave op een podium zag staan. In een uitverkocht HMH wist Nick Cave weliswaar te overtuigen, maar het overrompelende gevoel dat bij voorgaande concerten werd opgeroepen was verdwenen. De wildeman leek getemd en da's nooit een goed teken.

Op dubbelaar Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus miste ik het immer pruttelende gitaarspel van Blixa en besloot ik niet meer naar een bierhal af te reizen om de man aan het werk te zien. Het was mooi geweest. Ik nam me voor zijn platen te blijven kopen ondanks dat er voor mijn gevoel iets ontbrak. Het hobbyproject van Nick Cave genaamd Grinderman doet me weer denken aan de Nick Cave waar ik als puber fan van werd. Niet dat Grinderman net zo geniaal is als de Nick Cave van ruim 20 jaar geleden, sommige nummers ontstijgen het hobbyniveau niet, maar de opwinding is wel weer nadrukkelijk aanwezig op deze plaat. Ruim voldoende om me na 23 jaar nog steeds Nick Cave fan te kunnen blijven noemen.

Unrated
ReageerVrijdag 9 maart 2006 European Tour LP - The Spits:

2006 European Tour LP - The Spits Ik probeer het allemaal bij te houden, maar moet constateren dat er met enige regelmaat bandjes zijn die tussen de mazen van het net doorglippen. Zo ook The Spits. Vorig jaar speelden ze nog in Groningen en hoorde ik enthousiaste verhalen over dat optreden. De zoveelste gemiste kans dus. Een kleine pleister op de wonde is de liveplaat die ter ere van de vorig jaar gehouden tour is uitgebracht met de zeer originele titel 2006 European Tour LP. Bijster origineel zijn The Spits natuurlijk sowieso niet. Op deze lp is recht toe recht aan punkrock te horen.

Niets bijzonders dus, ware het niet dat het enthousiasme van het vinyl af spat. Een optreden van The Spits moet zo te horen een mooi punkfeest zijn met links en rechts rondslingerende glazen bier, speeksel en een ouderwetse pogo. De volgende keer gaat deze jongen beter opletten en zal bij een optreden van The Spits een strategische plek innemen tussen band en bar. Tot die tijd zal ik af en toe deze plaat opzetten en oefenen met spugen op de afbeelding van de paus en de score van deze spuugwedstrijd keurig bijhouden op de bij de lp horende spit-o-meter.

Unrated
ReageerDonderdag 8 maart Adept - Adept:

Adept - Adept Al jarenlang geef ik hetzelfde antwoord als me de vraag wordt gesteld wat mijn favoriete Groningse bands zijn. Antwoord: The Gravediggers en Green Hornet. Eindelijk kan ik een band toevoegen aan dit karige rijtje. Adept is de naam. Schurken The Gravediggers en Green Hornet kwa geluid nog enigszins tegen elkaar aan, bij Adept is dat wel anders.

De band maakt spannende elektronoise van zeer hoog niveau. Vorige maand werd de debuut cd in Vera gepresenteerd met een fenomenaal optreden. Uiteraard direct na het optreden de cd aangeschaft om thuis antwoord te krijgen op de vraag of de zojuist ondergaande bezwerende trip door de donkerste elektronische krochten nog eens dunnetjes kan worden overgedaan op cd. Het moet worden gezegd, live klinkt Adept nog een stukje heftiger dan op plaat, maar veel maakt het niet uit. De zang komt wat afstandelijk over, maar toch valt het titelloze debuut van Adept als een warme elektronische deken over je heen. Het is overigens niet alleen elektronica dat de klok slaat, regelmatig wordt de luisteraar opgeschrikt door snerpende gitaren die deze opwindende plaat rijk is. Niets dan lof voor deze band. Adept speelt binnenkort in Amsterdam, Eindhoven, Scheveningen, Utrecht en Leeuwarden, dus grijpt je kans om kennis te maken met Adept.

Unrated
1 ReactieWoensdag 7 maart Ashtones @ ORKZ Bar:

Gisteravond was het dan eindelijk zo ver. De al regelmatig op Planet Trash omhooggeschreven Ashtones gingen hun kunnen vertonen op het podium van de ORKZ Bar in Groningen. Vooraf was al duidelijk dat de term 'street credibility' een nieuwe betekenis kreeg na kennismaking met de zanger van de Franse band. De man is graatmager en ziet eruit als een zombie na een halve eeuw heroineverslaving. Zingen kan hij trouwens ook. Veel volk was er niet komen opdagen en dat was vooral jammer voor de mensen die thuis waren gebleven, want de Ashtones speelden hard en ruig. Denk aan een mix van The Stooges, New York Dolls, Dead Boys met een dun metallaklaagje er overheen. De Ashtones hebben na vier concerten ons land weer verlaten. Voor degenen die er niet bij waren : zorg ervoor dat je ze de volgende keer niet mist. Even terzijde: de ingehuurde dj draaide gisteravond opvallend veel platen uit mijn platencollectie...

Unrated
ReageerDinsdag 6 maart Satan's Little Pet Pig - Demon's Claws:

Satan's Little Pet Pig - Demon's Claws Godverdomme. Wat kan een eenvoudige sterveling zich toch vergissen. Tijdens een eerste luisterbeurt deed Satan's Little Pet Pig mij namelijk helemaal niets. De zoveelste garagerockplaat. Gelukkig was er een klein duivels stemmetje in me dat me dringend gebood deze plaat nogmaals te proberen. En jawel hoor, ineens begreep ik het wel en sijpelde de genialiteit van Demon's Claws langzaam maar zeker door. Eigenlijk vind ik deze plaat iedere keer dat ik er naar luister beter en, hoewel ik het woord haat omdat het te pas en te onpas wordt gebruikt door personen met een te beperkte woordenschat, hebben we hier te maken met een groeiplaat eerste klas.

Satan's Little Pet Pig neemt je voorzichtig bij de hand en leidt je haast spelenderwijs steeds verder richting het inferno. Omkijken heeft op een gegeven moment geen enkele zin meer. Je beseft dat hetgene achter je ligt daar voor eeuwig zal blijven en dat jij dankzij de klauwen van de demoon een andere, veel gevaarlijker en opwindender wereld zult betreden. Het zweet staat voor altijd op je kop en je hoort duivels gelach. Het stoot af en trekt je tegelijkertijd aan. Verwarring alom, maar één ding weet je zeker; Satan's Little Pet Pig is een plaat die je voor altijd een nieuwe, onfrisse kijk op de wereld zal geven. Dank u wel Demon's Claws.

Unrated
ReageerZondag 4 maart The Sugarettes @ Vera:

Het is al weer een tijdje geleden geweest dat ik een concert meepikte in de kelderbar van Vera. Waarom weet ik eigenlijk niet, want er spelen regelmatig leuke bands. Zo ook gisteravond. The Sugarettes uit Eindhoven. Vorig jaar bracht dit kwartet nog een alleraardigste demo uit. Op de demo wordt veel gespeeld met elektronica, live is daar echter niet veel van te merken. Prettige indiepop met weinig diepgang of pretenties. Leuk bandje.

Unrated
ReageerZaterdag 3 maart Shitrock Motherfuckers - Sludgefeast:

Shitrock Motherfuckers - Sludgefeast Test, test, test. Beroepsmatig ben ik veel aan het testen, maar thuis draai ik mijn hand ook niet om voor een interessante test. Niet alleen daarom ben ik blij met deze plaat van Sludgefeast. Vanaf de eerste seconde van deze verzamelaar met de alleszeggende titel Shitrock Motherfuckers is het duidelijk dat alle zekerheden nog maar eens goed moeten worden getest. Allereerst de boxen van je stereo. Dacht je voor een paar tientjes iets leuks in huis gehaald te hebben blaast de fuzz en distortion van Sludgefeast alles weg.

Daarna maar eens de oren testen. Shitrock Motherfuckers op de mp3-speler en het volume op de bescheiden stand '15'. Auw, dat doet pijn aan de oren. Geen gezond mens die dit veel langer dan 10 minuten uithoudt (ik kwam tot een kwartier en hoor nu al drie dagen een zoem). Als laatste testen we de goede smaak. Of nee we proberen deze test te laten slagen, we testen de slechte smaak. Met gemak slagen de zestien nummers op Shitrock Motherfuckers voor deze test. De nummers op de cd zijn verdeeld in nummers over computergames, nummers voor computergames en nummers van computergames. Shitrock Motherfuckers doet pijn, heel veel pijn, dus daarom zet ik de plaat nog maar eens op.

Unrated
ReageerVrijdag 2 maart Rentree achter de draaitafels:

Voor het eerst in ruim 10 jaar zal ik in een openbare gelegenheid plaatjes draaien voor een ongetwijfeld massaal toegestroomd publiek. Wist ik toendertijd de studentenbar vrij vlot leeg te krijgen ("Ben je nog van plan leuke muziek te gaan draaien vanavond?" Antwoord: "Nee, alleen kutmuziek"), dit keer is de boeker van de ORKZ Bar zo onverstandig geweest mij over te halen eens te komen draaien. Dit alles als opwarmertje voor de fantastische Ashtones. Iedere band krijgt de DJ die het verdient. In dit geval krijgt men DJ Afval. Wees daar of wees vierkant: dinsdag 6 maart, ORKZ Bar, 22.00 uur.

Unrated
ReageerDonderdag 1 maart Sunburned & Brandnew - Super 88:

Sunburned & Brandnew - Super 88 Een schande is het, een grote schande! Tenminste als we de mail mogen geloven van het Limburgse Super 88. Hun vrienden van Red Zone Cuba hebben al twee recensie op Planet Trash en zij nog geen enkele. Of ik daar maar vlot iets aan wil doen. Nu ben ik de beroerdste niet, dus kom maar op met die plaat.

Op hun ep Sunburned & Brandnew staan vijf tracks die alle vijf stevig met de poten in jaren '60 en jaren '70 rock staan. De platencollectie van Super 88 moet veel lp's van The Rolling Stones, The Doors, Led Zeppelin, Jimi Hendrix Experience en Santana bevatten, want deze bands zijn allemaal terug te horen op Sunburned & Brandnew. Bijster origineel is het natuurlijk niet, maar Super 88 weet er wel een eigen zieke draai aan te geven waardoor je als luisteraar niet het idee krijgt naar een coverbandje te luisteren dat graag zijn grote muzikale helden wil vereren. Geen niveau Red Zone Cuba, dus eeuwige Planet Trash roem zullen deze Limburgers met Sunburned & Brandnew niet vergaren, maar misschien dat daar bij een volgende plaat verandering in komt.

Unrated
Reageer


Archieven

Eat me!

XML: RSS Feed XML: Atom Feed